Zencefil yüzyıllardır şifa vermek için kullanılan en sağlıklı ve faydalı bitkilerdendir. Taze zencefil çayı resimli tarif makalemizde antioksidan deposu olan bu çayın nasıl yapıldığına yer verdik.
Zencefili soyup, küçük parçalar halinde ince ince dilimleyin.
Suyu kaynatın.
Taze zencefil çayı yaparken 2 yöntem var;
Kaynattığınız suyu ocaktan alın. Dilimlediğiniz zencefilleri kaynamış suya koyun ve 15 dakika demlemeye bırakın.
Bitki Çaylarının Müthiş Faydaları Tıklayınız
Veya kaynamış suya yaş zencefilleri atın, 15- 20 dakika daha kaynatın, ocaktan alıp 5 dakika demlemeye bırakın.
Demlendikten sonra süzün ve biraz bal katıp tüketin.
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.
YAZININ DEVAMI ==> Taze Zencefil Çayı Nasıl Yapılır? Resimli Tarif