-->

Örnek Gece Makyajı Önerileri Nelerdir ?

Özel günlerde tüm kadınlar dikkat çekmek ister. Hemcinslerini geride bırakıp tüm gözleri kendine çekmek ve ilgi odağı haline gelmek… Gece makyajına, bilhassa özel günlerde dostlarınızla, eşinizle, sevgilinizle baş başa geçireceğimiz günlerde normalden çok daha fazla önem verirsiniz. Her ne kadar gece, kusurlara karşı gündüze göre daha affedici olsa da gece makyajının gündüz makyajı gibi yapılması maalesef kötü sonuçlar ortaya çıkmasına neden olabilir. Zira gece ışıklar ve insanların görme nitelikleri biraz şekil değiştirir ve bu değişiklikler aynı makyajın bile farklı algılanmasına neden olur. Gece için yapacağınız makyajın sizin açınızdan en büyük avantajı biraz daha renkli kozmetik uygulamalarına olanak tanımasıdır. Çünkü geceleyin; renk algılamaları düşer ve  daha fazla ve çeşitli renkler kullanarak makyajınızı tamamlamanıza imkan verir. Bu renk seçimleri sayesinde gözlerinizi daha büyük gösterebilir veya öne çıkarmak istediğiniz bölgelerinize daha koyu tonlarda fondötenler sürebilirsiniz. Bu etkiyi yaratacak gece makyajını nasıl yapılacağını merak ettiyseniz yazımızı okumaya devam edin.


Gece makyajı için uygulanacak adımlar;


  • Nemlendirme: Her makyaja başlarken her zaman yaptığımız gibi cilt tipimize uygun bir nemlendirici sürmelisiniz. Bu aşamada göz çevrenize özel serum ya da nemlendirici de uygulayabiliriz. Göz ve yüz bazı makyajınızın ömrünü uzatır..

  • Fondöten: Cilt tipinize uygun fondöteni fondöten fırçası yardımıyla yüzünüze uygulayın ve aşağı boyun kısmına kadar yayın. Dekoltenin de yüzünüzle aynı renk görünmesi çok önemli! Belirgin bir hat oluşturmamak için sürdüğünüz rengi çeneden aşağıya doğru kademeli olarak uygulayın. Omuz veya göğsünüze altın ya da gümüş sim uygulamaktan kaçının.,

  • Kapatıcı: Kapatıcıyı göz altına, burun kenarlarına, burun üstüne sürün ve dudak kenarlarına fırça yardımıyla dağıtın.

  • Pudra: Pudranızı sürün. Pudra fondötenin yüzünüzde kilitlenmesini sağlayacak yani daha kalıcı olacak. Eğer resminiz çekilecekse bazı noktalara dikkat etmek gerekecek. Flaş ışıkları pembe tonları belirginleştirir, bu nedenle sarı bazlı fondöten ve pudra kullanın. Tüm renkleri süzdüğü için saydam pudralardan kaçının. Çekimin hemen öncesinde cildinizi pudra ile rötuşlayın; parlak bir cilt fotoğraflarda yağlı görünür.

  • Kontürleme: Yüz kontürlemeyle ilgili daha önce bir çok yazı ve video paylaştık. Gece kullanacağınız bir makyajda kontür için kremsi yapıda ürünler tercih edebilirsiniz. Gölgelendirme için yüzünüzden iki ton koyu fondöten, kapatıcı ya da bu iş için özel üretilen paletler kullanabilirsiniz. Aydınlatma içinse yüzünüzden iki ton açık aydınlatıcı, fondöten, kapatıcı ya da yine özel üretilen paletler kullanabilirsiniz. Kremsi ürünlerle yüz kontürleme yaparken ürünleri fırça ya da parmaklarınızla uygulayıp sünger yardımıyla dağıtın. Fırça yardımıyla dağıtırsanız tüm renkler birbirine girebilir. Süngerle ufak dokunuşlarla dağıtıp küçük alanlarda gezdirin. Yüz kontürleme videolarımız için buraya tıklayın.

Bundan sonrası tamamen sizin hayal gücünüze kalmış güzeller!


  • Göz Farı: Gece makyajı yapmak için koyu renkler kullanmak zorundayız diye bir kural yok. Çeşitli göz makyajı videolarımızı izleyerek tarzınıza, kıyafetinize ve ruj renginize göre istediğiniz göz makyajını yapabilirsiniz. Göz makyajının uzun süre canlı görünebilmesi için far bazı kullanmayı ihmal etmeyin güzeller.

  • Eyeliner: Eyelinerı ortadan başlayarak sürün, bunun nedeni istediğiniz eyeliner kalınlığına göre hat çekip göz pınarından başlarken bu kalınlığa göre sürebilmeniz. Yoksa çok kalınlık farkı çok olabiliyor. Etkileyici bakışlara sahip olmak için biraz daha uzun bir kuyruk çekebilirsiniz. Yaz gecelerinde rengarenk olmanın sakıncası yok. Farklı ve neon renkte eyeliner’lar deneyebilirsiniz.

  • Rimel ve Takma Kirpik: İşte en önemli kısım! Ne kadar uzun ve gür kirpikler o kadar etkileyici bakışlar! Kirpik kıvırıcı ile kıvırdığınız kirpiklerinizi rimelleyin. Takma kirpiklerin yapıştırıcısını sürdükten sonra 20-30 sn. bekleyin ve takın.

  • Kaş boyama: Kaşlarınız ne kadar düzgün ve kalınsa o kadar genç görünürsünüz. Göz makyajınızın etkisi de bir o kadar büyür. Kaş kalemi ile kaşlarınızın içini doldurun ve fırça ile dağıtın. Fırçanız yoksa bitmiş maskara fırçanızı yıkayıp kullanabilirsiniz.

  • Allık: Bu kadar abartı makyajdan sonra allığı hafif tutmak gerekir. Hafif şeftali tonlarındaki allığı burnunuzdan 2 parmak ve dudak kenarlarından 2 parmak mesafe bırakacak şekilde uygulayın. En ideal allık sürme noktası bu şekilde belirlenir.

  • Dudak Kalemi ve Ruj: Giyeceğiniz kıyafete uygun farklı ruj renkleri tercih edebilirsiniz. Özel gecelerde genelde kırmızının koyu ve çekici tonları tercih edilir. Bilhassa gündüzleri pembe renkleri tercih edenler, kırmızıya kayan rujlara doğru kayabilir, böylece dudaklarının öne çıkmasını sağlayabilirler. İlk önce kırmızı dudak kalemini dudak çevresine ve içine sürün. Bu adım rujunuzun ömrünü uzatacak, yemek yerken ya da gün içinde dağılmasını engelleyecektir. Daha sonra da rujunuzu sürün. Ancak gideceğiniz yerdeki ışık düzeyini de düşünerek hareket etmeniz yerinde olacaktır. Florasan ışıklarla iyice aydınlatılmış bir yerde gece makyajıyla bulunmak pek mantıklı olmayacaktır. Koyu renk rujunuz sayesinde gözler genelde dudaklarınıza odaklanacağı için rujunuza çok dikkat etmelisiniz. Bu yüzden “Dudak Şekillerine Göre Ruj Sürme Teknikleri”, “Ten Rengine Göre Ruj Seçimi”, “Rujun Kalıcı Olması İçin Yöntemler” ve “Diş Eti Rengine Göre Ruj Seçimi” adlı yazılarımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

  • Göz Pınarlarını ve Kaş Altını Aydınlatma: Elmacık kemiğinin üst noktalarına, kaş altına ve göz pınarlarına hafif parlaklık verirseniz daha canlı görünürsünüz. Özellikle göz pınarlarında bu işlem çok etkileyici bakışlar ortaya çıkarıyor.

Bu muhteşem makyaj biraz zamanınızı alsa da sizi geceye en güzel şekilde hazırlayacaktır. Geceniz harika olsun.


Güzelleşmek üzere.





YAZININ DEVAMI ==> Örnek Gece Makyajı Önerileri Nelerdir ?
Örnek Gece Makyajı Önerileri Nelerdir ?
Örnek Gece Makyajı Önerileri Nelerdir ?
LihatTutupKomentar