-->

Kan Portakalının Faydaları Nelerdir?

Kan Portakalının Faydaları Nelerdir?

Kan portakalları! Adından da anlaşılacağı gibi, bu portakalın rengi kırmızıdır. Diğer turunçgillerin aksine, kan portakalı çilek ve diğer yemişlere kırmızı pigmenti veren antosiyaninler içerir. Kan portakalı ve sağlığa faydaları makalemizde bu meyvenin vücudumuza olan çeşitli yararlarından bahsettik.
Kan portakalının tadı diğer portakallardan farksızdır fakat diğer narenciyelerin aksine, daha az asitlidir. ve antosiyan açısından zengindir. İşte kan portakalının bize kazandırdıkları


Antioksidan deposu
Kan portakal kırmızı rengi veren aynı zamanda mükemmel bir antioksidan olan antosiyanin maddesidir. Kan portakalında var olan yüksek miktardaki antosiyaninler antioksidana dönüşerek kalp hastalığı riskini azaltmakta ve kolesterol düşürücü rol oynamaktadır.Antosiyaninler ayrıca kansere karşı da koruyucudur. Stresi azaltır, serbest radikallerle savaşırlar, olası iltihapları da önlerler.


C Vitamini
Kan portakal turunçgillerden olduğu için, aynı zamanda askorbik asit olarak bilinen vitamin C deposudurlar.
Sağlık açısından, C vitamini kollajen üretimini uyarır, kemik, diş etleri, dişler, kıkırdak ve cildin normal gelişim ve bakımı için çok önemlidir. C vitamininin hücreleri onarmak, yaraların iyileşmesini sağlamak, bağışıklığı güçlendirmek gibi bir çok görevi vardır.
C vitamini ayrıca oksidatif strese karşı savaşır güçlü bir antioksidandır.
İki kan portakalı tavsiye edilen günlük C vitami alım miktarı için fazlasıyla yeterlidir.kan_portakali_ve_sagliga_faydalari (1)


Lifli Meyvelerdendir
Kan portakal iyi miktarda lif tüketmek için ideal meyvelerdendir.
Bir orta boy kan portakalı günlük lif ihtiyacının yaklaşık% 12’sini karşılar.
Yüksek lifli gıdalarla beslenmek çeşitli mide-bağırsak sorunlarını önler.


Şişmanlığı Önler
Kan portakalı yüksek miktarda su içeriği ile tokluk hissi verir, midde dolgunluğu sağlar, enerji düzeylerini stabil tutar, böylece az yemenizi, uzun süre acıkmamınızı sağlar. Kilo vermeniz kolaylaşır. Diyet yapan kişilere ara öğünlerde kan portakalı yemesini tavsiye ederiz.


Diyabet Kontrolü
Meyvede bulunan besin değerleri, özellikle C vitamini, diyabet 2’den muzdarip olan hastalarda kandaki glikozu ve serum lipid seviyelerini azaltır.


Folat Kaynağı
Kan portakalı folat için mükemmel bir kaynaktır. Tek bir porsiyon kan portakalı günlük önerilen folat alımının% 10’unu sağlayabilir. Hamile kadınların, özellikle sağlıklı bir fetus gelişimi için gerekli olan folattan optimal miktarlarda almaları tavsiye edilir.kan_portakali_ve_sagliga_faydalari (2)


Sağlıklıdır
Modern gıda alışkanlıklarında doymuş yağ dolu ürünler ve diğer kızarmış yiyecekler sıkça yer almaktadır.Kan portakal Bu yağların zararını en aza indirmeye yardımcı olabilir.


Kalp Sağlığı
Kan portakalı arterlerde biriken yağları dengeleme özelliği ile, kalp ve damar sağlığını korur. Antioksidanlar serbest radikal hasarına karşı kalbi koruma görevi üstlenirler.Ve kalbiniz sağlıklı bir şekilde çalışır.


Kalori kontrolü sağlar
Kan portakalının içeriğinde düşük miktarda şeker vardır, yağ ise hiç yoktur.
Bu durum kan portakalını diyet listelerinin vazgeçilmezlerinden yapar.


Cildi yaşlanmaktan korur
Kan portakalı, olağanüstü miktarda antioksidan içeriği sayesinde, cilt üzerinde gençleştirici bir etkiye sahiptir. Cildimiz güneşe uzun süre maruz kaldıkça elastikiyetini kaybeder.Hatta uzun süre güneşlenme kansere bile yol açabilir. Antioksidanlar bu süreci nötralize ederek, cildin daha genç görünmesine yardımcı olur.


İlgili Konular


Tropikal Meyvelerin Faydaları Tıklayınız


Kış Meyveleri Ve Müthiş Faydaları Tıklayınız


Nar Ve Nar Suyunun Müthiş Faydaları İçin Tıklayınız



YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.








YAZININ DEVAMI ==> Kan Portakalının Faydaları Nelerdir?
Kan Portakalının Faydaları Nelerdir?
Kan Portakalının Faydaları Nelerdir?
LihatTutupKomentar