Üzüm faydası saymakla bitmeyen, antioksidan deposu, sağlıklı meyvelerdendir. Üzüm jölesi tarifi resimli anlatım makalemizde bu jölenin yapılışını resimlerle anlattık.
Malzemeler
1,5 kilo mor üzüm
2 su bardağı toz şeker
Kavanoz
Tülbent
Tahta kaşık
Tencere
Yapılışı
Üzümleri yıkayıp kurulayın.
Bir tencereye su koyup üzümleri içine atın ve üzümler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Üzümleri ince temiz beyaz bir tülbentle süzün. Posasını kavanoza kaldırıp, marmelat olarak kullanın.
Suyunu tekrar kaynamaya bırakın.
Ocağın altını kısıp, 2 su bardağı toz şekeri ekleyin. Şekeri ekledikten sonra karışımın kaynayıp, fokurdamasına izin vermeyin.
Şeker eriyene kadar sürekli karıştırın. Şeker tamamen çözülmezse kristalize olur ve
jöleniz yenildiğinde ağza şeker parçaları gelir.
Şeker eridiğinde ocaktan alıp kavanoza dökün.
Kapağını sıkıca kapatıp 10 dakika kaynar suya bırakın.
İlgili Konular
Hamur İşleri, Çorbalar, Makarnalar Her Türlü Yemek Tarifi İçin Tıklayınız
Portakal Jöleli Tatlı Tarifi Tıklayınız
Çilek Jöleli Tatlı Tıklayınız
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.
YAZININ DEVAMI ==> Üzümlü Jöle Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım