Haftasonunun verdiği rehavetten sonra pazartesi çalışmak hepimize zor gelir. Pazartesi sendromu nasıl yenilir? 10 öneri makalemizde, haftaya güzel başlamanız için küçük tüyolara yer verdik.
Öncelikle size önerimiz, pazartesi sendromuna girmemek için sevdiğiniz bir işte çalışın, işinizi sevmediğiniz sürece, pazartesi de cuma da birdir, ve her gün ayrı bir sendrom yaşarsınız.
Güne sağlam bir kahvaltı ile başlayın, iyi beslenmek sinirlerinizi kuvvetlendirir,
psikolojik olarak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.
Çiçekçiden çiçek alıp, ofis masanıza, işyerinize koyun, veya işyerinizde muhabbet kuşu da besleyebilirsiniz, canlıların yaydığı enerji size iyi gelecektir.
Muz, bitter çikolata, kivi, ananas, erik, greyfurt, mango, ay çekirdeği, yoğurt, kavun, elma, çilek, ceviz, portakal, kuşburnu serotonin yani mutluluk hormonu üreten yiyecekler arasında yer alır. Gün boyunca tatlı molaları vererek bu yiyeceklerden tüketebilir kilo sorununuz varsa bu yiyeceklerin çaylarını tüketebilirsiniz.
Hafta içi yapacağınız işleri, hafta sonundan planlayın, böylece iş yaşamında kafanız rahat olacak, bugün ne yapacağım diye sıkışmayacaksınız.
Pazartesi gününe en sevdiğiniz, içinde mutlu hissettiğiniz giysi ile başlamanız da gününüzün güzel geçmesine bir parça da olsa yardımcı olabilir.
Haftada 2-3 günü spor yaparak geçirmek de size iyi gelecektir çünkü spor kişiyi hem fiziksel hem de ruhsal olarak güçlü kılar.
Gün boyu ne kadar yoğun olursanız olun, telefonla da olsa sevdiğiniz kişilerle görüşün, kısa bir görüşme bile keyfinizi yerine getirecektir.
Bitki çaylarının gücünden yararlanın! özellikle melisa çayı size iyi gelecek, sinirlerinizi gevşetecek, huzur verecektir.
Pazar akşamı geç yatmayın, mümkün mertebe erken uyuyun, böylece yeni gün olan pazartesi dinç ve zinde kalmış olursunuz, modunuz da yüksek olur.
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir
YAZININ DEVAMI ==> Pazartesi Sendromu Nasıl Atlatılır? 10 Öneri