-->

Üzüm Zayıflatır mı, Yağ Yakar mı?

uzum_zayiflatirmi_yag_yakar_mi

Üzüm, sonbahar mevsiminin en sevilen meyvelerindendir. Üzüm zayıflatır mı, yağ yakar mı? makalemizde üzümün fit bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olacak etkilerinden bahsettik.


“Beslenme Dergisi” 2009 sayısında yer alan makaleye göre üzüm düşük glisemik indeksli bir meyvedir ve kan şekerini aşağı çekme, düzenleme özelliklerine sahiptir.
Bu vasıfları sayesinde açlık krizleriyle savaşır, fazladan kalori alımını önler. Aynı zamanda, resveratrol, polifenollerin gibi içerdiği çeşitli enzimler sayesinde obezite ile savaşır, kilo almayı önler.


Yapılan çalışmalar, üzümde ellajik asit denilen fitokimyasalın, obezite, metabolik sendrom, kalp hastalığı, diyabet 2 hastalıklara yol açan, göbek ve karaciğerdeki yağları azaltmakta etkili olduğunu gösteriyor. Göbek eritmek için üzüm yiyin!


Ulusal Kalp, Akciğer ve Kan Enstitüsüne göre, güvenli ve etkili bir şekilde kilo kaybı için günde yaklaşık 1,200- 1,600 kalori almak gerekir. USDA Ulusal Besin Veritabanı göre 1 su bardağı üzüm 104 kalori içerir. Üzüm yüksek kalorili gıdalardan olmasa da, kavun, çilek, yaban mersini, dut gibi yemilerden daha fazla enerji yoğunluğuna sahiptir. Örneğin, 1 su bardağı çilek 46 kalori ve 1 su bardağı kavun ise yalnızca 54 kaloridir. “Centers for Disease Control and Prevention”‘a göre enerji yoğunluğu düşük olan yiyecekler, aşırı kalori almadan doymanızı sağlayarak kilonuzu sağlıklı bir şekilde muhafaza etmenizi, ve rahat kilo vermenizde yardımcı olurlar.


Üzüm karbonhidrat açısından da zengin bir meyvedir. USDA’ya göre,1 su bardağı üzüm, 23 gram ‘ı şekerden oluşan 27 gram karbonhidrat içerir. Zayıflarken bazı karbonhidratların tüketiminin mahsuru yokken, pek çok karbonhidrat ise şişmanlatıcı özelliğinden dolayı tercih edilmez. Üzüm güvenli karbonhidratlardandır.


Üzüm 1,4 gram lif oranıyla uzun süre tok durmanıza yardımcı olur, kabızlığı önler ve zayıflamanızda büyük rol oynar.


“The Journal of Nutrition.” ‘ da 2009 yılında yayınlanan makaleye göre proteinler mideyi tatmin ederler ve vücudunuzun ekstradan kalori yakımına yardımcı olurlar, kısaca, proteinler başarılı bir kilo kaybının önemli bileşenleridir. 1 su bardağı üzüm, 1 gram protein içeriğine sahiptir. Üzümü süzme peynir, light yoğurt, kuruyemiş gibi gıdalarda birlikte tüketerek protein alımını artırabilirsiniz.


Üzümdeki besin değerleri
Üzüm, protein, biraz yağ, şeker, su ve lif içerir. Buna ek olarak, aynı zamanda kalsiyum, demir, potasyum, vitamin C ve B kompleks vitamin açısından da iyi bir kaynaktır. Tüm bu besinler sağlığımız için çok önemlidir. Sağlıklı bir şekilde zayıflamak istiyorsanız, üzüme sofranızda mutlaka yer açın!


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


 





YAZININ DEVAMI ==> Üzüm Zayıflatır mı, Yağ Yakar mı?
Üzüm Zayıflatır mı, Yağ Yakar mı?
Üzüm Zayıflatır mı, Yağ Yakar mı?
LihatTutupKomentar