-->

Panna Cotta tarifi

Panna Cotta tarifi

Panna Cotta tarifi Panna Cotta nasıl yapılır?


Malzemeler;

250 ml süt

250 ml krema

1 su bardağı toz şeker (150 gr)

1 adet çubuk vanilya

3 adet yaprak jelatin

Frambuaz sos için;

250 gr frambuaz

½ su bardağı toz şeker

Hazırlanışı; Süt, krema, şeker ve vanilyayı bir sos tenceresine alıp karıştırarak kaynatın. Jelatinleri ayrı bir kapta soğuk suda çözdürün. Kaynayan sıvıyı kenara alın ve jelatinleri içerisine ilave edip karıştırıp, jelatinlerin sıvıya homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın. Panna cotta harcını kaselere bölüştürün. 2-3 saat buzdolabında kıvam alıncaya kadar soğutup, dilerseniz ters çevirerek, dilerseniz kasenin içinde servis edin. Frambuaz sos için, frambuaz ve şekeri bir sos tenceresine alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırıp, kaynamaya bırakın. Frambuazlar tamamen püre olduğunda spatulayla ezin ve soğutun. Panna Cottanın üzerinde servis edin.




YAZININ DEVAMI ==> Panna Cotta tarifi
Panna Cotta tarifi
Panna Cotta tarifi
LihatTutupKomentar