-->

Yanak ve Gıdı Eritme Egzersizleri | Yüz İnceltici Hareketler

 


Ne kadar kilo verirseniz verin yüzünüzün tombiş olduğunu düşünüyorsanız yüz inceltici hareketleriuygulamanız gerektiğini bilmelisiniz. Küçük, narin ve ince bir yüz yapısına sahip olabilmek için yüz zayıflatma egzersizleri uygulayabilirsiniz. Yanak ve gıdı eritme egzersizleri çok basit. Fakat çoğumuz fitness ya da pilates yaparken daha çok zevk alırız. Yüzümüz için egzersiz hareketleri yapmaya üşeniriz. Aslında televizyon izlerken bile hatta reklam arasının bitmesini beklerken bile çene altı germe ve gıdı eritme hareketleriyapabilirsiniz. Er ya da geç herkesin gıdısının sarkacağını biliyorsunuz. En azından yüz hareketleri ile bunu en ileriye erteleyebilirsiniz. Aşağıda verdiğimiz yüz zayıflatan hareketleri düzenli bir şekilde uyguladığınızda, özellikle erimesi zor olan yanak ve gerdan bölgesinde biriken yağlardan kolayca kurtulabileceksiniz. Haydi başlayalım o zaman!


Yanak Eritme Egzersizleri


Yanaklar ne kadar zayıf olursanız olun tombiş durabiliyor. Cilt esnekse sürekli atıştırmalık yiyen birinin yanakları bile çok çalışmasına rağmen zayıf görünmüyor.


yüz-inceltme-hareketleri-1[1]1- Şimdiki egzersize şişko yüz diyebiliriz. Çünkü bu hareketi aslında bir çoğunuz obur biri gibi görünmek ya da kilolu göstermek için yapmıştır. Öncelikle 3 kere doğru nefes alın. Doğru nefes almak, havanın burundan çekilip ağızdan verilmesidir. Derin derin nefes aldıktan sonra yanaklarınızı iyice şişirip kaşlarınızı yukarıya kaldırın. Bunu yaparken gözlerinizin yerinden fırlayacak gibi hissedebilirisiniz. Yanaklarınızı mümkün olduğunca zorlayın ve 10 saniye öylece bekleyin. Sonra nefesinizi bırakın. Bu hareket ile 3 set olmak üzere toplamda 30 saniye sayın.



 


yüz-inceltme-hareketleri-2[1]


2- Bu sefer ise işlemleri tam tersi şekilde yapacağınız. Yani yüzümüzü balıklara benzetmeye çalışacağız. Bunun için 3 defa doğru nefes alın. Kendinizi hazır hissettiğinizde yanaklarınızı içine çekin. Dudaklarınız büzüşecek tıpki japon balıklarına benzeyeceksiniz. Aynı şekilde bu hareketi de 3 set olmak üzere toplamda 30 saniye sayın.


 



 


 


yüz-inceltme-hareketleri-7[1]


3- Dudaklarınızı gülümseme pozisyonuna getirin. Varsa gamzeleriniz iyice çıkana kadar zorlayın. Parmaklarınızla elmacık kemiklerinizden tutup yanlara doğru dudaklarınız gerilecek şekilde çekin. Yani 32 dişiniz de görünsün. 10 saniye bekleyip bırakın. Aynı şekilde bu hareketi 3 tekrardan toplamda 30 saniye yapmış olun.


 


 



 


yüz-inceltme-hareketleri-3[1]


4- Şimdi ise elmacık kemiklerimizi yukarıya kaldırmaya çalışalım. Bunun için bol bol gülümsemeniz yeterli :)


5- Yanakları incelten bir diğer hareket de emme hareketidir. Parmağınızı kullanabilir ya da bir meyve ya da sebzeyi 10 dakika boyunca emebilirsiniz.


 


 



 


Gıdı Eritme Egzersizleri


Özellikle selfie yaparken sarkan gıdı çok sinir bozucu değil mi? Kadınlar genelde gıdısını gizlemek için ya çenesini havaya kaldırarak poz verirler ya da koyu kahve bir farla gıdısına kontürleme yaparlar. Bunlar tabii ki geçici şeyler. Gıdınızı gergin göstermek için aşağıdaki egzersizleri yapın.


yüz-inceltme-hareketleri-4[1]1- Öncelikle düz bir şekilde ayakta durun. Sonra başınızı önce sağ tarafa ve yukarı doğru çevirin. Mümkün olduğunca çapraz bir şekilde başınızı geriye atmaya açışın. 10’a kadar sayın ve başınızı düzeltin. Bu hareketi 3 defa tekrarlayın. Daha sonra aynı şekilde başınızı sol tarafınız için de geriye doğru ittirin ve 3 defa tekrarlayın. Bu hareket hem boynunuzu inceltecek hem de gıdınızı yok etmeye yardımcı olacaktır.


 


 



yüz-inceltme-hareketleri-5[1]2- Bu hareket ise oldukça eğlenceli. Önce birisine çok sinirlenmiş gibi tüm kaslarınızı sıkın. Yüzünüzü buruşturup kendinizi kasın. Ardından kendinizi rahat bırakın, yüzünüzü mümkün olduğunca gevşetin ve dilinizi sonuna kadar dışarıya çıkarmaya çalışın. Bu harekette birisiyle dalga geçiyormuş gibi düşünebilirsiniz :) Bu işlemi bir kaç defa tekrarlayın.


 


 



yüz-inceltme-hareketleri-6[1]


3- Şimdi ise şaşkın şaşkın bakın. Kaşlarınızı yukarıya doğru kaldırırken gıdınızın yukarıya çıktığını yani içine doğru girdiğini hissedin. Bunu da 3 set haline toplamad 30 saniye yapın.


4- Arkanıza yaslayabileceğiniz, düz, kolları olmayan, rahat bir sandalyeye oturun. Sırtınız saldalyeye iyice yaslansın. İki kolunuzu aşağıya doğru serbestçe bırakın. Omuzlarınız dik olsun. Omuzlarınızı germeden geriye doğru atın. Daha sonra başınızı da geriye doğru atın. Başınız arkadayken ağzınızı iyice açın, bir süre bekleyip yavaşça kapatın. Bu işlemi 10 defa tekrar edin. Bunu 3 set tekrarlayın.


5- Yine saldalyeye omurganız dimdik olacak şekilde oturun. Sonra başınızı yukarı doğru kaldırarak boynunuzu gerin. Sol ya da sağ elinizin avucu ile boynunuzdan başlayıp çenenize doğru ittirerek masaj yapın. Acele etmeden 1 dakika boyunca masaja sola, sağa ve yukarı olacak şekilde devam edin.


6- Yine başınız yukarıda ve boynunuz gerginken, dilinizi üst damağınıza bastırarak 10 saniye bekleyin. Bu hareketi de 10 defa tekrar edin.


7- 1 adet yemek kaşığını ağzınıza alın. Alt çenenizi ön tarafa doğru çıkarmaya çalışın. Kaşığı bir aşağı bir yukarı doğru hareket ettirerek alt çenenizin çalışmasını sağlayın.


Ayrıca sakızı ön dişler ile çiğnemek de hem gıdınızı yok etmeye hem de yüzünüzü zayıflatmaya yardımcı olur.


Gördüğünüz gibi günde en fazla 5-10 dakikanızı ayırarak kemikli yüz yapısına sahip olabilirsiniz. Hepinize zayıf ve gergin yüzler dileriz.



 


Bize bu kelimelerden ulaştınız: Spor, ince yüz, yüz zayıflatma, yüz inceltici hareketler, yanak ve gıdı eritme hareketleri, yüz zayıflatma egzersizleri, kadın sitesi.





YAZININ DEVAMI ==> Yanak ve Gıdı Eritme Egzersizleri | Yüz İnceltici Hareketler
Yanak ve Gıdı Eritme Egzersizleri | Yüz İnceltici Hareketler
Yanak ve Gıdı Eritme Egzersizleri | Yüz İnceltici Hareketler
LihatTutupKomentar